Miért érdemes csatlakoznod ehhez a képzéshez?

Milyen előnyökkel jár, ha elvégzed ezt a képzést?

Rengeteg ötletet, inspirációt arra, hogy mit és hogyan játsz a célcsoportod tagjaival játék- és gyakorlatleírások és videók formájában. 

Gyakorlati útmutatót arra, hogy hogyan építs fel élménypedagógiai gyakorlatokat és komplex foglalkozásokat.

Módszertani tudást ahhoz, hogy mélységében értsd és tudatosan tudd használni a képzésen elsajátított technikákat, gyakorlatokat.

Folyamatos támogatást a képzés elvégzői és a Tanulási Zóna szakértői csapatától.

Egy önreflexiós coaching folyamatot, amely végigkísér a képzésen és folyamatos támogatást nyújt abban, hogy a már ismert erőforrásaidra tudj egyre jobban támaszkodni és újabb és újabb erőforrásokat fedezhess fel magadban.

Mit veszítesz, ha kihagyod ezt a képzést?

 • Egy nagyon sokszor kipróbált, működő módszerben való jártasság megszerzésének lehetőségét.
 • Hogy úgy tanulj és gyakorolj, hogy közben mindig legyenek melletted olyanok, akik hasonlóan gondolkodnak, hasonló problémákkal küzdenek és kérdezhettek egymástól, segíthettek egymásnak és inspirálhatjátok egymást. 
 • Hogy mindig a saját tempódban haladhass a tanulással és a gyakorlással, optimálissá téve ezzel a fejlődésed minőségét.
 • Hogy bárhonnan, bármikor elérhető legyen számodra a tananyag, az óriási tudásbázis és a támogató közösség.
 • Sok-sok ingyenes lehetőséget, amely mind azt szolgálja, hogy Te még jobb, tudatosabb élménypedagógus lehess, aki élvezi a munkáját, szereti a játékot, örömmel veti bele magát a kihívásokba és kiegyensúlyozottabban éli az életét.

Miért érdemes elvégezned ezt a képzést?

Az élménypedagógia a szociális kompetenciák fejlesztésére használható módszer.

Kommunikáció, együttműködés, döntéshozatal, megértés és elfogadás, konfliktuskezelés, bizalom kiépítése és megerősítése, másik segítése és segítség elfogadása mind-mind olyan téma, amellyel nagyon jól lehet foglalkozni  ezzel az eszközzel.

De mire használható még? 

Be lehet-e tenni ezek közé nyelvtanulást, mozgástanulást, természettudományokat? A válasz, természetesen, igen. A határokat csak az élménypedagógus tudása és fantáziája szabja meg. 

Ez a képzés, elsősorban, a tudás oldaladat erősíti, de, mintegy mellékhatásként, mire befejezed, azt is észreveheted, hogy egyre több, újabb, színesebb, izgalmasabb ötleted lesz a játékokkal, gyakorlatokkal, foglalkozásokkal kapcsolatban.

Egyre többször fog eszedbe jutni olyan ötlet, amivel tanórai alkalmazást és egyéb fejlesztési-pedagógiai célokat is be tudsz építeni majd az élménypedagógiai folyamataidba.

Ráadásul, ott lesznek támogató „ötletgyárként” a társaid, akik további inspirációt és konkrét tippeket adhatnak neked.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, aki csoportoknak élmény alapú foglalkozásokat szokott vagy szeretne tartani.

Pedagógusok, trénerek, szociális munkások, animátorok, pszichológusok mind-mind szép számmal vannak már azok között, akik használják ezt a módszert azért, hogy mélyebb, tartósabb változásokat tudjanak elérni a célcsoportjaiknál az élmények-tapasztalatok és feldolgozás-tudatosítás felhasználásával.

Mit mondanak a képzés résztvevői?

György-Jobbágy Anikó

„A képzés már a meghirdetésekor felkeltette az érdeklődésemet, rögtön jelentkeztem, amikor lehetőségem adódott rá. Nem volt kérdéses, hogy jól hasznosítható, gyakorlatias képzésben lesz részem. Így a képzés vége felé járva elmondhatom, hogy nem csalódtam. Bár régóta Zóna tag vagyok, a tananyag mutatott újat az élménypedagógia világából. Nagyon sok, a gyakorlatban hasznosítható játékot, tanácsot kaptam. Külön tetszett, hogy egyes játékokat videofelvételen is megnézhettem, ezzel is segítve a jobb megértést. A leírások részletesek, ösztönöznek a továbbgondolásra.

A tanulási felület könnyen áttekinthető, tetszett, hogy linkekkel segítik a könnyebb eligazodást. Kérdéseimre gyorsan választ kaptam, technikai problémámra is hamar válasz, megoldás érkezett. A tananyag feldolgozására elegendő időm volt, és egyéni ütemben haladhattam az egyes leckékkel, ami munka mellett nagyon sokat segített. Összességében elmondhatom, hogy egy nagyon gyakorlatias, jól érthető, egyéni időbeosztással feldolgozható képzésben volt részem, amit a mindennapi munkám során nagyon jól fogok tudni hasznosítani. Külön köszönöm a Zóna felületén található, rengeteg játékot tartalmazó játéktárat, amelyből kedvemre válogathatokKöszönöm szépen!

- György-Jobbágy Anikó
Somi Zsuzsa

Számomra  lényeges volt, hogy olyan ösztönző, és tartalmas infromációanyaggal gazdagodjak, amit a munkámban feltudok  használni, s ezzel együtt nem csupán a diákjaimnak, de Önmagamnak is örömet szerezzek. Úgy gondolom egy olyan technika, vagy játék megismerése, amely  felszínre hozza egy zárkózott gyerekben  rejtőző képességeket, vagy akár  tehetséget, az a pedagógusok számára hatalmas segítség.

Legfőképpen ehhez érkezett számomra segítség a képzés során. De mondhatnám az ötletet, a szervezést, az online lehetőséget, hiszen utazás nélkül érkeztek hozzánk a jobbnál jobb ötletek, javaslatok. Elégedett vagyok a használt tananyagok minőségével, a tájékoztatással és a felépítéssel is.

Ha lesz még hasonló lehetőség, biztosan elgondolkodom a folytatáson.  Mindenki  számára  csak  ajánlani tudom.”

- Somi Zsuzsanna, Eger, Szociálpedagógus, jelenleg kollégiumi nevelőtanár
Perényi-Szente Anita

“Nagyon örülök minden leckének, amikor megkapom! Sok érdekes játékot tanultam meg, bátrabban játszom a gyerekekkel, nem félek, ha valami nem sikerül, megbeszéljük!

Már az előző képzésetek után is éreztem a sikeres játék ‘vezetés’ titkát. Nagyon szeretem, amikor eljátsszátok a játékokat, sokkal könnyebben tanulható, élvezhető, mint a szöveges játékleírás.”

- Perényi-Szente Anita, Budapest (1. osztályos tanító, osztályfőnök)
Kissné Fodor Tímea

“Hihetetlen élmény volt a játék kipróbálása. A tanítványaimról olyan dolgokat tudtam meg, amit eddig soha. Amit eddig órákon nem tapasztaltam náluk, hiszen teljesen új helyzetben találkoztunk. Köszönöm az élményt! Tudom, hogy magunknak is köszönhetjük, de ti is hozzájárultatok ehhez.”

- Kissné Fodor Tímea Marianna

Akkreditációs adatok

 • A továbbképzési program megnevezése: Tanulási Zóna – online élménypedagógiai alapképzés
 • Az akkreditáció alapjául szolgáló továbbképzés teljes óraszáma: 60
 • Nyilvánt. szám: D/5409/2022
 • Ikt. szám: PED/229-1/2022
 • Érv. vége: 2025.12.21.
 • Engedélyszám: 824/10/2020
 • Felnőtképzési nyilvántartási szám: B/2020/000886
 • Szervező neve: Katalizátor Pedagógusképző Központ Bt.
 • Alapító neve: Besnyi Szabolcs

Így fog kinézni a tanúsítványod!

Mit érdemes tudnod még?

 • A képzés 60 órából áll. Ez az idő, amit mi odarendeltünk az egyes lépések, tennivalók mellé. De, hogy Neked a valóságban mennyi idődet fogja igénybe venni, ezt nem tudhatjuk. Így az elején, még talán Te magad sem. 🙂
 • Ez a képzés egy folyamat, amelyben Te magadnak osztod be, hogy mire mennyi időt szánsz
 • A jelentkezésed után, emailben érkezik az első lecke elérhetősége, amelyet, ha megnyitsz, utána három nappal érkezik a következő. Ameddig nem nyitod meg ezt a leckét, addig a többi sem fog megérkezni.
 • Vagyis, ha Te egy -egy leckével több időt szeretnél tölteni, mert pl. alaposabban gyakorolnád az abban tárgyalt részeket, vagy később kezdenél bele, mert éppen nincs elég időd foglalkozni vele, akkor ezt bátran megteheted. Nyisd meg a leckét, foglalkozz vele, amíg csak hasznosnak érzed, és a közben megérkező következő leckét ne nyisd meg mindaddig, amíg arra nem akarsz rátérni.
 • Mi biztatunk is rá, hogy élj a gyakorlás lehetőségével, hogy minél hamarabb váljék készséggé a tudásanyag számodra.
 • Természetesen, amíg végzed a képzést és Zónatag vagy, addig bármelyik anyagot korlátlanul eléred.
 • A képzést egy vizsga zárja, ami feltétele a tanúsítvány megszerzésének.
 • A vizsga egy élménypedagógiai foglalkozásvázlat elkészítése, amelyhez mi adjuk a sablont, neked pedig tartalommal kell megtöltened és online eljuttatnod nekünk. Ehhez természetesen minden segítséget meg fogsz kapni tőlünk!

Tévhitek az élménypedagógiáról és a képzésről!

Téged érint valamelyik?

➜ Az a baj, hogy a gyerekek nem akarnak játszani, ezért úgy sem fogom tudni használni a tanultakat.

Mi is nagyon sokszor halljuk, hogy a gyerekek nem akarnak játszani. Nagy örömünkre, a Tanulási Zónában sok olyan pedagógussal találkozunk, akik mégis játszanak a gyerekekkel. Úgyhogy van remény!

Ami mellé ráadásul ebben a képzésben és a Zónában rengeteg olyan tudást találsz, amivel Te magad is jobban fogod tudni kezelni az ellenállást, nemtörődömséget, kényelmességet. Mert a játékkal és élménypedagógiával azokra a mozgatórugórka is tudunk hatni, amelyek ezeket az állapotokat előidézik. Így kettőt tudunk ütni egy csapásra: segítünk az akadályokat átlépni és új dolgok megismerésére és elsajátítására is lehetőséget adunk.

➜ Nem fér bele a 45 percbe a játék, túl sok a tananyag.

Ennél nagyobb időnyomást nehezen tudok elképzelni. Minden anyaggal haladni kell, hogyan férne bele a játék??? Jogos a gondolat és valóban nem egyszerű a megoldás. Hogy miért működhet mégis? 

Mert egy rövid játék feltölthet, és utána gyorsabban haladhatunk az anyaggal. 

Mert egy- vagy több élménypedagógiai foglalkozás segíthet, hogy konfliktusok oldódjanak, erősödjön az együttműködés a diákok között és ezzel megint csak gyorsabbá válhat a tanulás, hiszen nem kell állandóan motiválni, fegyelmezni, rendet rakni.

A képzés alatt meglátod, hogy ezzel mennyi időt spórolhatsz!

➜ Nincs időm ezzel foglalkozni, így is nagyon le vagyok terhelve.

Ez a gondolat nagyon hasonlít az előzőhöz. Az állandó időnyomás, leterheltség nagyon nehézzé tudja tenni, hogy új dolgokat építsünk be az életünkbe. És mégis, ha időnként meg tudunk állni, fel tudunk töltődni, meg tudunk újulni, akkor utána a megszokott, a túlterhelt is valahogy könnyebben, gyorsabban, akár még vidámabban is tud haladni. 

Ebben is nagyon tud segíteni ez a képzés, ahol feltöltődés, inspirálódás is része a hatásnak, amit kapsz. Nemcsak a képzés szerves részeként, hanem a támogató közösségtől, a Tanulási Zónától is.

➜ Drága a képzés!

Semmiképpen nem szeretnék megítélni, hogy Neked drága-e a képzés vagy sem.

Írtunk inkább néhány kérdést, ami talán segít több szempontból mérlegelni a képzés ár/érték arányát.

 • Hány, Téged érdeklő témájú képzést tudsz elvégezni ekkora összegért?
 • Hány 60 pontot adó képzést tudsz elvégezni ekkora összegért?
 • Hány olyan képzés van, ahol a képzés mellé, még annyi mindent kapsz, mint itt, nálunk?
 • Hány olyan képzés van, ahol Téged érdekel a tananyag, a magad ütemében haladhatsz, és van egy több száz fős támogató közösség is melletted?

➜ Élménypedagógiát nem lehet online tanulni.

A korlátozások előtt mi is ugyanezt gondoltuk. Aztán elkezdtünk kísérletezni. És a mindeféle kísérletnek az lett az eredménye, hogy most már mondhatjuk, hogy, ha gyakorlati tudásra vágysz, akkor a modern informatikai rendszer, az online képzés és a személyes gyakorlás kombinációja nagyon ütős páros tud lenni. Mi a magunk részéről mindent beleadunk ebbe. Ha Te is, akkor máris kész a nyerő kombináció!!

Mennyibe kerül ez a képzés?

 

Egyösszegben fizetve

12990 Ft egyszeri díj

4 hónapos hozzáférés a képzés tartalmához, utána igény szerint havidíjjal meghosszabítható (2799 Ft/hó)! *

(A képzés általában 3 hónap alatt elvégezhető)

A képzés befejeztével, ha szertnél továbbra is velünk tartani (ez a Te döntésed!), akkor arra egy havidíjas szolgáltatás keretében lesz lehetőséged, amiről emlékeztető emailt fogunk küldeni a számodra a képzés végén!

Az összeg tartalmazza a képzés aktuális anyagait 4 hónapra és ugyanennyi időre a teljes  Zónatagságot, annak minden előnyével együtt. Ebben az összegben benne van az adminisztrációs díj is (1497 Ft).

Fontos: Ezzel a csomaggal, az első pillanattól kezdve, 4 hónapon át megkapsz minden bónuszt, ami a Zónatagsággal jár!

Havi díjat fizetve

2799 Ft/hónap

Az első hónap tartalmaz +1497 Ft adminisztrációs díjat is, vagyis az első hónap 4297 Ft-ba kerül.

A képzés általában 3 hónap alatt elvégezhető, vagyis 4297 + 2800 + 2800 =9897 Ft-ba kerülhet a képzésed! *

A képzés befejeztével, ha nem szertnél tovább velünk tartani, le kell mondanod az előfizetésed, amiről emlékeztető emailt fogunk küldeni a számodra!

A havidíj tartalmazza a képzés aktuális anyagait és a teljes  Zónatagságot, annak minden előnyével együtt. Ebben az összegben benne van az adminisztrációs díj is.

Fontos: Ezzel a csomaggal, az első pillanattól kezdve, mindaddig, amíg tag vagy megkapsz minden bónuszt, ami a Zónatagsággal jár!

Ingyenes próbaidőszak

Még nem tudod, hogy szeretnél-e fizetni ezért a képzésért?

Semmi baj! Próbáld ki ingyen!

Kockázat nélkül, hiszen nem kell megadnod kártya adatokat sem! Az első hónap díját megelőlegezzük Neked és azt elég csak akkor kifizetned, ha tetszik a képzés. Ha a próbahónap végén úgy döntesz, hogy nem folytatod, akkor nem tartozol semmivel, ez a hónap a mi ajándékunk volt számodra!

Ha pedig 1 hónap után tetszik a képzés és folytatni szeretnéd, akkor 

 • vagy egyben befizeted a teljes összeget (12990 Ft) *
 • vagy kártyával befizeted a folytatáshoz a próbahónapot és az admin díjat (1497 + 2800 = 4297 Ft), illetve ha már aktuális akkor a második hónap díját (+2800 Ft). Ezt követő 1-2 hónapban, havonta levonásra kerül a 2800 Ft-os havidíj. A képzés általában 3 hónap alatt elvégezhető, vagyis 4297 + 2800 + 2800 = 9897 Ft-ba kerülhet a képzésed! *

Természetesen dönthetsz úgy is, hogy az egy hónapos próbaidőszak letelte előtt elkezded a fizetős képzést.

Fontos: A próbaidőszak alatt a képzés aktuális anyagaihoz és a Tanulási Zóna felületéhez is hozzáférsz, de a bónuszokhoz nem lesz jogosultságod. Pl. nem léphetsz be a Zárt FB csoportunkba, nem kapsz kedvezményt a képzéseinkből, nem vehetsz részt a Zónatagok számára szervezett ingyenes rendezvényeinken…


* Mi történik a befizetett képzési időtartam lejárta után?

A képzési díj 4 hónapos rendszerhasználati díjat tartalmaz.
A képzés akár kevesebb, mint 3 hónap alatt is elvégezhető!

Amennyiben 4 hónap alatt nem sikerül a résztvevőnek befejeznie a képzést, akkor annak befejezésére újabb 2799-2999 Ft-os Tanulási Zóna tagsági havidíj(ak) befizetésével nyílik lehetősége. Ezáltal a képzésnek nincs kötelező befejezési ideje, az bármeddig elvégezhető, az anyaga hozzáférhető amíg a Tanulási Zóna tagsági havi/negyedéves/éves díja befizetésre kerül.

Amennyiben a befizetett képzési időn belül a résztvevő befejezi a képzést, akkor is lehetősége nyílik a befizetett időszakot követően hozzáférni a teljes képzés és a Tanulási Zóna anyagaihoz, amennyiben 2799-2999 Ft-os havidíjon a továbbiakban is Tanulási Zóna tagja marad. A pontos havidíj a fizetési módtól és periódusától függ és esedékességekor havi/negyedéves/éves díjfizetés választható.

A Tanulási Zóna tagság a bármikor lemondható, fizetési módtól és periódustól függetlenül. Amennyiben a képzés befejezése előtt kerül lemondásra a tagság, akkor a képzés sem fejezhető be, mert a leckék tartalmaznak a Tanulási Zóna részét képező kötelezően feldolgozandó anyagokat is.

Váratlan esemény esetén a képzésben résztvevőnek egy alkalommal lehetősége nyílik a képzési idejének legfeljebb 6 hónapos felfüggesztésére, mely időszak alatt sem a képzés, sem a Tanulási Zóna anyagaihoz, szolgáltatásaihoz nem lesz hozzáférése. A képzés folytatásakor újra mindenhez hozzáférhet a felfüggesztés előtt fennmaradt ideig és feltételekkel.

Bónuszok, amelyekhez hozzájuthatsz, ha megvásárolod ezt a képzést!

Tagja lehetsz egy lelkesítő, inspiráló, támogató közösségnek, amelyhez minden kérdéseddel, kétségeddel, örömöddel, problémáddal és sikereddel bármikor fodulhatsz. Akár a képzést nem érintő, de az oktatással, neveléssel, foglalkozások vezetésével, tréningekkel kapcsolatos témákról is kezdeményezhetsz beszélgetéseket!

Hozzáférést kapsz a Tanulási Zóna több, mint 700 anyagához. Játékleírások, élménypedagógiai gyakorlatok, vázlatok, módszertani anyagok, komplex vetélkedő forgatókönyvek tömkelege vár rád!

Ingyenesen részt vehetsz a Zónatalálkozókon, amit a Tanulási Zóna tagjainak szervezünk! Itt személyesen találkozhatsz velünk és a többi taggal.

Ingyenesen vehetsz részt a Tanulási Zóna tagságának szervezett online játékalkalmakon és az együtt ötletelős workshopjainkon. Lehet, hogy a következő ilyen alkalmon pont az általad felvetett témákról fogunk beszélgetni!?

Kéthavonta ingyenesen, és akár személyesen (vagy telefonon/online) konzultálhatsz a Tanulási Zóna alapítójával (Mápóval vagy Szabival). 50 percet csak azzal fogunk foglalkozni, amivel Te szeretnéd!

Mindaddig, amíg végzed ezt a képzést, vagy tagja vagy a Tanulási Zónának, 20%-os kedvezményt kapsz minden további képzésünkből is!

Jól hangzik?

Akkor töltsd ki az alábbi űrlapot és már is kezdhetjük!

Tipp: Ha számodra fontos, hogy a lehető legjobb ár/érték arányért juss hozzá a képzéshez, akkor érdemes most belevágnod!

Még nem győztek meg az eddigiek?

Maradtak benned
Eszedbe jutottak további
Felmerültek esetleg még
megválaszolatlan kérdések a Tanulási Zónával kapcsolatban?

Olvasd át a leggyakrabban feltett kérdésekre adott válaszainkat
(ha ezek után is maradt kérdésed, akkor írj bátran a kepzes@tanulasizona.hu címre)

A határon túlról drágább?

Nem rendelkezem magyarországi bankszámlával / bankkártyával. Sokkal többe fog így számomra kerülni a tagság?

Amennyiben rendelkezel online fizetésre alkalmas bankkártyával, tartozzon az bármilyen országban és valutanemben vezetett bankszámlához, számodra semmilyen többlet költséget sem jelent a csatlakozás. A SimplePay rendszere a kártyádról pontosan és csak a képzés díját fogja levonni, amit a saját bankod azonnal lefoglal a számládon, majd pár napon belül automatikusan (a saját kondíciónak megfelelően, általában banki középárfolyamon) átvált és vonja le véglegesen a saját valutádra átváltott pontos összeget. A változó valutaárfolyamok miatt, minimálisan eltérhet a kézzel a saját valutádra átszámolt díjtól, akár hónapról hónapra is, hiszen mi minden esetben pontosan és forintban számoljuk el a vásárlásod.

Amennyiben nem rendelkezel online fizetésre alkalmas bankkártyával, akkor a külföldre utalás jelentős tétel is lehet, ezért ha nem rendelkezel bankkártyával, amivel extra költség nélkül tudsz nálunk fizetni, bárhol is legyél, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy megtalálhassuk a legjobb megoldást számodra.

Biztonságos a kártyás fizetés?

Nem bízom meg az internetes oldalakban, nem szeretném megadni senkinek sem a kártyaadataimat, nehogy visszaéljenek vele!

Teljesen megértjük és tiszteletben tartjuk, ha esetleg nem bízol az online kártyaelfogadás biztonságosságában, viszont a Zónaképzést és a hozzá kapcsolódó Tanulási Zónát azért tudjuk ilyen kedvező áron biztosítani, mert a tagsági díj fizetése teljesen automatizált és az ennek köszönhetően a felszabaduló időt a Tanulási Zónában felmerülő kérdések megválaszolására, a Zónatagok fejlődésének támogatására fordíthatjuk. Ezért a számodra egyébként is költségesebb és kényelmetlenebb banki átutalásos fizetési módot nem tudunk biztosítani.

Ha esetleg a biztonság miatt hezitálsz, akkor engedd meg, hogy bemutassuk, miért tartjuk biztonságosabbnak az online bankkártyás fizetést minden más fizetési módnál:

 • az online kártyás fizetés számodra semmilyen plusz költséggel sem jár,
 • a kártyaadataid az OTP Bank SimplePay szolgáltatásának, cálzottan a biztonságos online fizetésre kialakított oldalán tudod megadni, annak tartalmáról mi nem értesülünk, kizárólag a tranzakció eredményességét, a kártyád utolsó 4 számjegyét és lejárati dátumát kapjuk meg,
 • a legtöbb kártyatípussal fizethetsz ha a kibocsátó bankodnál engedélyezve van a kártyád internetes használata (Mastercard, Maestro, VISA, VISA Electron),
 • mára már biztonságosabb, mint a hagyományos bolti vásárlás, hiszen online fizetéskor a kártyádhoz tartozó PIN kódod sosem kell megadnod, sőt mára a legtöbb banknál be van vezetve a „3D Secure szolgáltatás” ami a kártyaadataid megadását követően egy biztonsági SMS értesítést is küld a részedre, ezzel kizárva a visszaéléseket,
 • sőt, ha jogtalan levonást tapasztalsz a kártyádon és a kereskedő nem reagál a kérdéseidre, akkor a bankodnál a jogosulatlan tranzakció visszatérítését is igényelheted, ezáltal biztos lehetsz abban, hogy jogtalan tranzakció miatt díj nem kerül levonásra a számládról,
 • az első sikeres fizetést követően, a képzésed lemondásáig vagy ha utána is velünk tartasz, akkor a zónatagságod lemondásáig, teljesen automatikusan kerül havonta levonásra a bankkártyádról, így nem kell azon izgulnod, hogy időben átutaltad-e a díjat, hanem nyugodtan élvezheted a képzéssel és a Zónával járó előnyöket.

Miért kell havidíjat fizetni?

Ha engem csak a játékok és oktatóanyagok érdekelnek, akkor miért fizessek minden hónapban?

A képzésed befejezését követően, dönthetsz úgy hogy tagja szeretnél maradni a Tanulási Zónának, aminek az egyik legnagyobb ereje a Zónatagok közösségében lakozik, amit már a képzésed alatt is megtapasztalhatsz. Hiszen lehet egyedül tanulni és fejlődni is, de szerintünk érdemesebb közösségben, mert így gyorsabban, hatékonyabban, motiváltabban és sokkal élvezetesebben lehet haladni előre az úton. Ugyanakkor megértjük, hogy ha Te esetleg most még úgy gondolod, a képzésed befejezését követően nem szeretnél kapcsolatba lépni, kommunikálni a többiekkel, nem kívánsz részt venni a személyes és ingyenes Zónatagoknak szervezett találkozókon. Ekkor pedig jogosan merülhet fel benned a kérdés, ‘Miért fizessek havonta?’.

Mindenekelőtt attól több a Tanulási Zóna egy könyvnél vagy oktatóanyagnál, hogy havonta rengeteg új anyag kerül fel (játékok, élménypedagógiai. és módszertani anyagok, foglalkozásvázlatok stb.) és folyamatosan fejlesztünk és a Zónatagok igényeihez alakítjuk azokat. Így ha Te is Zónatag vagy, akkor Te is alakíthatod, formálhatod a Zónát úgy, hogy a legjobban segítse a munkád, személyes fejlődésed. Ugyanakkor, rögtön a csatlakozást követően, azonnal hozzáférhetsz több mint 45 élménypedagógia gyakorlathoz, 50-nél is több módszertani anyaghoz és 250 feletti változatos témájú és célú játékhoz. Ez a tudást és gyakorlat csomag önmagában több tízezer forint értékű lenne, ha egyben és önmagában megvásárolható lenne. De mi azt szeretnénk, hogy minél több, az élménypedagógia iránt érdeklődőhöz eljuthatna, ezért ehhez a jelentős fejlesztés és tudásbankhoz, az értéknek a töredékéért férhetsz hozzá, online bárhonnan, akár ott lapulhat mindig a zsebedben, hogy, ha bármire szükséged van, előkaphasd és rákereshess.

Reméljük, miután befejezed a képzésed, csatlakozol majd a Tanulási Zónához és megtapasztalod a támogató és inspiráló közösség erejét, akkor már nem lesz számodra kérdéses, miért éri meg velünk maradni hónapról hónapra…

Hogyan tudom lemondani?

Mi van, ha egyszer meggondolom magam és nem akarok tovább tag lenni?

Amennyiben részletfizetést választasz, és úgy érzed, nem szeretnél tovább folytatni a Zónaképzést vagy a Tanulási Zóna közösségéhez tartozni, elérni a csak tagok számára hozzáférhető anyagokat, akkor bármikor, mindössze egy email elküldésével lemondhatod a tagságod. Természetesen a már befizetett tagsági időd végéig ezesetben is elérheted a zárt tartalmakat és a facebook csoportot.

Ha egyösszegben fizettél akkor a befizetett időszakod után megszűnik a hozzáférésed és nem keletkezik semmilyen befizetési kötelezettséged sem. Amennyiben bankkártyás fizetéssel regisztráltál, akkor a lemondáskor törlődnek a díjfizetésed adatai is, így a lemondást követően, amennyiben újra szeretnéd használni valamelyik szolgáltatásunkat, akkor ismételten be kell majd regisztrálnod a bankkártyád.

Milyen formában érhetők el az anyagok?

Tableten, okostelefonon is meg tudom nézni az anyagokat vagy mindenképp számítógép kell hozzá?

A Zónaképzésben és ezáltal a Tanulási Zónában is számtalan olyan anyag, játékbemutató, interjú és leírás található, amelyek vagy videós formátumban, vagy sok képpel illusztrálva vannak feltöltve a csak a Zónatagok által elérhető felületre. Emiatt szélessávú internetet és számítógépet, laptopot vagy tabletet javasolunk az anyagok megtekintésére, böngészésére, de természetesen megfelelően gyors okostelefonnal is teljesértékűen elérhető és használható a Zóna teljes felülete.

Az interaktív kapcsolattartás a Zónaképzésben résztvevőkkel és a Zónatagokkal, a kérdezés és tapasztalatmegosztás, egymás segítése elsődlegesen a Tanulási Zóna facebook csoportján keresztül valósul meg, amit szintén bármilyen, a facebook elérésére alkalmas eszközzel megtehetsz.

Mit csináljak ha nincs facebookom?

Nem akarok beregisztrálni a facebookra, időrablónak és aggályosnak találom.

Megértjük és elfogadjuk a döntésed, hogy nem szeretnél regisztrálni a facebookra különböző okokból. Ugyan már dolgozunk egy másik, közösségi médiától független kapcsolattartási felület létrehozásán, de jelenleg online csak a zárt facebook csoport az a hely, ahol a legegyszerűbben tudjuk biztosítani a Zónatagok közötti kapcsolatot, megosztani a híreket és minőségi, előremutató párbeszédeket folytatni.

Így ahhoz, hogy ki tudd használni a Tanulási Zóna közösségében rejlő erőt és lehetőségeket, jelenleg még szükséges létre hoznod egy facebook profilt amit hozzá tudunk adni a zárt csoporthoz. Erre a profilra nem kell semmit se feltöltened, kommunikálnod rajta, nyilvánossá tenni rajta bármit, sőt profilképet sem szükséges feltöltened hozzá ha nem szeretnél. Egyedül arra kérünk, hogy, ha csak a Tanulási Zóna miatt hozol létre egy facebook profilt, akkor is a valós neved használd (akár B. Szabolcs formátumban), hiszen ezzel a többi Zónatagot is megtiszteled, hogy nem egy fantázianév mögül kommunikálsz, és a valós keresztneveden szólíthatnak Téged. Köszönjük az együttműködésed.

A befizetett díjon felül lesz extra költségem?

Az anyagok megtekintéséhez, a zárt oldal eléréshez szükséges bármilyen extra programot, eszközt megvásárolnom?

NEM, nem lesz semmilyen extra költséged sem! Egy átlagos háztartásban, intézményben minden feltétel adott ahhoz, hogy zökkenőmentesen elérhess és megtekinthess minden anyagot a Tanulási Zónában, ezért a hozzáféréshez nem szükséges semmilyen extra programot vagy eszközt beszerezned. Az anyagok eléréséhez egyedül egy modern és frissített böngészőt (Firefox, Chrome, Safari, Edge stb.) futtató elektronikai eszközre (számítógép, tablet, okostelefon vagy okostévé) van szükséged, ami csatlakozik az internetre is.

Mivel online találhatóak meg a sokszor multimédiás anyagaink, ezért szélessávú internetelérés használatát javasoljuk.

Adott esetben előfordul, hogy letölthető és szerkeszthető dokumentumokat is találsz, melyeket vagy a Microsoft Office termékcsaládjával, vagy annak ingyenesen elérhető alternatívájával az Open Office-al tudsz megnyitni és szerkeszteni. Vagy, ha egyik sem érhető el az elektronikai eszközödön, akkor a fájlt a Google Dokumentumokba feltöltve, a böngésződből is közvetlenül, online és ingyenesen szerkesztheted, átalakíthatod és kinyomtathatod.

Csak magánszemélyek csatlakozhatnak?

Tetszik a Tanulási Zóna és az intézmény ahol dolgozom támogat is ilyen kezdeményezéseket. Mi a teendőm ezügyben?

Mivel a Zónaképzésben és a teljes Tanulási Zónában rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a tagjaink személyes és egyedi igényeihez leginkább alkalmazkodó szolgáltatást és lehetőségeket kínáljunk, ezért „intézményi” hozzáférést nem tudunk jelenleg biztosítani. Természetesen amennyiben a saját hozzáférésed fizetné az intézmény, akkor egyszerűen a számlázási adatoknál add meg az ő adataikat ahhoz hogy helyetted ki tudják egyenlíteni a tagdíjad.

Arra is van lehetőség, ha egy intézményből többen is csatlakozni szeretnétek a Zónaképzéshez vagy a Tanulási Zónához, ekkor kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot a email címen, hogy egyeztethessük a részleteket.

Tényleg ingyenes rendezvények, konzultációk?

A felsorolt rendezvények és konzultációk tényleg ingyenesek vagy ez csak marketing fogás?

A Zónaképzést és a Tanulási Zónát elsődlegesen azért hoztuk létre, hogy minél többetekhez eljuthasson és segítséget, támogatást nyújthassunk az élménypedagógiai kalandozásaid során. Ezért a Zónaképzésed vagy azt követően a Zónatagságod ideje alatt számodra ténylegesen, minden további extra költségtől mentesen biztosítunk évente több alkalommal is fél- egynapos találkozókat és képzéseket, ahol személyesen is találkozhatsz a többi Zónataggal, inspirálódhatsz és akár már másnap kipróbálható gyakorlati tapasztalatokkal, játékötletekkel gazdagodhatsz. Ráadásul még teát, kávét és aprósüteményt is viszünk, hogy a szünetekben legyen mi mellett tapasztalatot cserélni, beszélgetni. Ilyen rendezvény például a Zónatalálkozó, ahova a Zónatagok külsősöket is meghívhatnak alkalmanként 3000 Ft-ért, de van és lesz is több olyan lehetőség, amire kizárólag csak aktív Zónatagsággal rendelkezők jöhetnek el, de ők teljesen ingyenesen.

Emellett pedig a személyes konzultációk is teljesen ingyenesek a Tanulási Zóna tagok számára. Ilyenkor Besnyi Szabolccsal vagy Nagy Gábor Mápóval lehet egy órán keresztül, akár személyesen is beszélgetni, ahol csak rád figyelnek, csak a Te kérdéseiddel, problémáiddal foglalkoznak. Ez a sokezer forint értékű tanácsadás a Zónatagoknak ténylegesen ingyenes, nem marketing fogás. Költséget számodra csak akkor jelent, ha a találkozó helyszínén fogyasztasz ételt/italt.